Proiect cultural cu Andrea Sitter

Andrea Sitter, dansatoare a culturii germane, apoi a celei franceze; a tehnicii clasice, apoi și a celei contemporane; coregraf, poet, actriță și pedagog.

      De-a lungul carierei sale a activat pentru H. V. Karajan, J. Russillo, A. M. Reynaud, J. Gaudin, F. Raffinot, J. L. Hourdin, M. Ulusoy, L. Ferrari etc. A dansat în jurul lumii în mai mult de 470 spectacole, repertoriu propriu. A publicat texte și studii despre munca sa.

      De la 15 ani este conducătorul unui proiect internațional, delegând sute de artiști pentru întâlniri și împărtășiri a experienței în Europa și Liban. Dar, probabil, cea mai importantă trăsătură a ei este felul în care atinge grația, exigența respectuoasă și  delicată, atenția deosebită pentru arta sa și fiecare elev—toate emanate de această persoană serioasă, dar zâmbitoare și luminoasă în același timp.

     Andrea Sitter desfășoară, actualmente, cel mai entuziast proiect în cadrul Colegiului Național de Coregrafie din Chișinău, într-o atmosferă academică de creație și manifest.

      Proiectul se realizează într-o unitate de timp de 10 zile, cu implicarea unui număr considerabil de 13 elevi ai anilor de studii I, II și III, foarte bine pregătiți și dornici de a însuși tehnici noi și abordări diferite. Același proiect finalizează cu un spectacol impresionant la 23 februarie 2024. 

Aducem sincere mulțumiri și o deosebită considerație dnei Andrea Sitter pentru suflul nou, inovativ adus în sânul Colegiului.

fragment din proiect educativ-cultural realizat de Andrea Sitter și elevii anilor de studii I-III. (youtube.com)

fragment din proiect educativ-cultural realizat de Andrea Sitter și elevii anilor de studii I-III. (youtube.com)